Hoe laserfocus
mijn leven
veranderde

Van chaoot
naar productieveling

In tegenstelling tot veel van mijn conculega’s was ik niet altijd al gek op structuur en productiviteit. Alles behalve zelfs, want hoewel ik altijd wel goed was in lijstjes en planningen maken, ontbrak het vaak bij de uitvoering.

Ik weet echt hoe het is om hier tegenaan te lopen.

Maar ik weet ook hoe je er uit kan komen en met laserfocus kan ondernemen en leven. Want geloof mij als ik zeg dat als je laserfocus gaat toepassen alle facetten in het leven er beter op worden.

Tijdens mijn Bachelor studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen besloot ik mij te verdiepen in de wonderen wereld van productiviteit, motivatie, discipline, structuur en doelen stellen maar nog belangrijker behalen van doelen.

Ik liet mij inspireren door namen als Eric Thomas, Mel Robbins, Dan Pena, Jocko Willink, Tony Robbins en topsporters zoals Kobe Bryant.

Daarnaast las ik veel wetenschappelijke literatuur over deze onderwerpen. Ik benaderde het onderzoek zoals ik op de Universiteit van Amsterdam leerde maar kreeg nu de kans om dieper de stof in te duiken dan op de oppervlakte te blijven.

Na de verdieping was het tijd om het in de praktijk uit te voeren. Bijna elke methode, tip of trick heb ik zelf getest. Ik stond een lange tijd om 5 uur ‘s morgens op, ik gebruikte verschillende priming methodes voor ik de dag begon, ik hield een journal bij, ik had een ochtend en avond routine die in teken stond van productiviteit.

Met vallen en opstaan kwam ik erachter wat voor mij werkt.

Toen ik er achter kwam dat heel veel mensen hier tegenaan lopen en vooral ook ondernemers was mijn missie in eens helder:

Meer dan 50% van de vrouwelijke ondernemers stopt binnen 5 jaar. Ik coach ambitieuze ondernemers om met meer focus en doelgerichte acties te ondernemen. Zodat zij meer vrijheid en succes ervaren.

Dream big dreams

- Barack Obama

Weetjes over mij

Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer en dat betekent ook dat ik met de nodige eerlijkheid in het leven sta en soms wat hard kan overkomen. What you see is what you get!

Ik haat shoppen maar ben gek op nieuwe kleding. Qua stijl is het ver te zoeken, ik draag net zo lief een Ted Baker jurkje met hakken als een trainingsbroek met een dikke trui.

Ik ben gek op dieren, maar katten en geiten hebben toch wel echt mijn hart gestolen. Spinnen en andere kruipsels ga ik liever uit de weg – Lees: ik gil en ren Daphne Schippers eruit.

Toen ik jong was en leeftijdsgenootjes dokter, brandweerman en advocaat wouden worden, wilde ik alleen maar rijk worden.

Een lange tijd wist ik dan ook niet waar ik uiteindelijk mijn geld mee wou verdienen tot ik op het idee van Productieveling kwam.

Ik wist in ieder geval wel zeker dat ik nooit voor een baas wilde werken. Ik bepaal liever mijn eigen tijden. 7 dagen per week werken geen probleem maar 5 dagen 9-5, daar krijg ik de kriebels van.

Ik hoop ooit nog een boek te schrijven en het podium te delen met andere inspirerende ondernemers.

Ik heb dream big dreams op mijn arm getatoeëerd. Ik geloof heilig dat alles in het leven mogelijk is en je al je dromen waar kan maken als je maar een plan hebt en tot actie komt.

Winkelwagen

Het E-book met focus ondernemen

Het gratis E-book dat je op weg helpt om met meer focus te ondernemen en niet bij de 50% te behoren die binnen 5 jaar stopt met ondernemen.