Wat is productiviteit? En waarom is het belangrijk om te weten wat het is …

We willen allemaal productief zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Is het meer uren werken? Meer items afvinken van onze to-do lijst? Of is het iets heel anders?

In zijn eenvoudigste vorm gaat productiviteit over dingen gedaan krijgen. Maar er komt veel meer bij kijken. Productiviteit gaat over slimmer werken, niet harder. Het gaat erom efficiënt en effectief om te gaan met onze tijd, energie en middelen.

Er zijn eindeloos veel tips en trucs om je productiviteit te verhogen. Maar voordat je ze kunt toepassen, moet je begrijpen wat productiviteit eigenlijk is en waarom het belangrijk is. Hier volgt een kort overzicht:

Wat is productiviteit?


Productiviteit is een maatstaf voor hoe efficiënt middelen worden gebruikt om resultaten te genereren. Met andere woorden, het is een manier om te beoordelen hoe goed je je tijd, energie en vaardigheden gebruikt om dingen gedaan te krijgen.

Waarom is productiviteit belangrijk?


In de snelle wereld van vandaag is productief zijn een noodzaak geworden. Er zijn maar zoveel uren in een dag en als we alles op onze to-do-lijst gedaan willen krijgen, moeten we ervoor zorgen dat we onze tijd verstandig gebruiken. Maar productief zijn is niet alleen dingen gedaan krijgen, het is ook dingen goed doen. Als we productief zijn, kunnen we slimmer werken, niet alleen harder. We krijgen meer gedaan in minder tijd, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Dit is dus in het kort een overzicht van wat productiviteit is en waarom het belangrijk is. Als je je overweldigd voelt door alles wat je moet doen, bedenk dan dat productief zijn niet betekent dat je alles moet doen. Het betekent dat je je tijd, energie en middelen efficiënt en effectief gebruikt. Daar kunnen we allemaal naar streven!

Ik vind het altijd leuk om te horen of het je heeft geholpen dus voel je altijd vrij om mij te mailen iris@productieveling.nl of op sociale media een bericht te sturen naar @productieveling.

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste blogs, tips en aanbiedingen, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Hier deel ik niet alleen mijn eigen werk maar ook het werk van andere inspirerende ondernemers. Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratie mail