Top 10 cadeaus voor ondernemers

Als je een ondernemer in je familie of vriendengroep hebt dan weet je dat ze altijd met hun bedrijf bezig zijn. Zelf als ze tijd met familie en vrienden doorbrengen zijn ze altijd nog op de achtergrond bezig met ideëen en to-do’s. Dus wat voor cadeau koop je nou voor een ondernemer? Iets om ze te helpen ontspannen of iets om hun bedrijf verder op weg te helpen?

Gelukkig voor jou hebben wij een top 10 opgesteld voor cadeaus voor ondernemers. Van boeken tot handige gadgets; we hebben een cadeau voor iedereen. Het beste aan deze cadeaus is dat ze sowieso jouw favoriete ondernemer verder op weg helpen met hun onderneming. 

1. Een planner

Natuurlijk staat op nummer 1 in mijn blog een planner. Als het werk niet is gepland zal het niet gebeuren. Als ondernemer zijn er honderden dingen waar je aan moet denken. Van afspraken tot doelen, het is soms heel veel en makkelijk om het overzicht te verliezen. Een goede planner zorgt er voor dat er meer overzicht en structuur is. Dit cadeau helpt jouw favoriete ondernemer om ideëen te organiseren en de dagen te structureren. 

2. Een goede koffiemok

Bijna elke ondernemer drinkt koffie en als ze geen koffie drinken dan drinken ze wel thee. Of ze nou een hele nacht moeten doorhalen of een hectische dag moeten overleven. Een goede koffiemok helpt ze door de zwaarste momenten heen. Je kan kiezen voor een grappige of motiverende tekst op de mok. Of je gaat voor een beker die de koffie warm houdt. 

3. Een notebook

Zoals al eerder werd opgemerkt zijn er genoeg dingen waar ondernemers aan moeten denken. Het is dan ook belangrijk dat ze een handig notebook hebben waarin ze hun gedachten en aantekeningen kunnen opschrijven. Natuurlijk gebruiken we tegenwoordig vaak onze laptop of telefoons om notities te maken. Het is echter ook fijn om af en toe niet naar een scherm te kijken en alle gedachtegangen terug te kunnen vinden in een boekje. Het kan een simpel notebook zijn maar je kan er ook voor kiezen om een notebook uit te zoeken die meer past bij de persoonlijkheid van de ondernemer. 

4. Noise cancelling koptelefoon

Dit is iets wat niet kan ontbreken en iets wat ik veel te laat zelf heb aangeschaft. Als ondernemer hebben we veel behoefte aan rust en stilte. Deze koptelefoon zorgt hiervoor zonder dat je jezelf volledig moet afsluiten in een kamertje. Het helpt met het minimaliseren van afleidingen en het maximaliseren van productiviteit. Als ondernemers deze koptelefoon op hebben krijgen ze meer gedaan op een dag dan zonder deze koptelefoon. Ik weet zeker dat je hiermee goed scoort als cadeaugever. 

5. Een laptophoes

Een ondernemer zonder laptop zal je niet tegenkomen en aangezien de meeste ondernemers vaak op pad zijn met hun laptop is een laptophoes altijd een goed cadeau. Kies voor een design wat goed past bij het unieke karakter van jouw favoriete ondernemer. Maar vergeet ook vooral niet dat de laptophoes praktisch moet zijn. 

6. Telefoonhoesje

Naast een laptop zal een ondernemer vaak ook vastgelijmd zitten aan de mobiele telefoon. Een goed cadeau laat ook zien hoe goed je iemand kent. Personaliseer een telefoonhoesje speciaal voor jouw ondernemer en laat ze zien hoeveel je om ze geeft. Denk aan een inspirerende quote of een foto van hun lievelingsplek of een foto van jullie samen. Dit is zeker een cadeau waar je iemand mee verrast. 

7. Powerbank

Een laptop en telefoon gaan natuurlijk ook leeg zeker als je er zoveel tijd op doorbrengt als de gemiddelde ondernemer. Het is dan ook belangrijk dat ze ten alle tijden en overal hun telefoon en laptop kunnen opladen. De Powerbank is hier het ultieme cadeau voor. Zolang ze zorgen dat de powerbank af en toe word opgeladen hebben zij er plezier van. Ook hier kan je weer kijken naar welke kleur of welk formaat het beste past bij de ondernemer. 

8. Een boek

Er zijn genoeg boeken die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een ondernemer. Denk aan specifieke self-development boeken maar ook boeken die specifiek gericht zijn op onderwerpen zoals communicatie, sales, marketing of ondernemerschap op zich. Ondernemers verslinden vaak boeken dus controleer wel eerst even welke boeken ze nog graag willen lezen of bewaar de bon goed. Je kan ze natuurlijk ook altijd een bol.com e-reader of storytel abonnement geven. Op die manier hebben ze toegang tot heel veel boeken. 

9. Smartwatch

Vaak komen er heel veel verschillende notificaties gedurende de dag binnen en zijn ondernemers ook nog bewust van een gezonde levensstijl. Een smartwatch zorgt er voor dat ze niet continue op hun telefoon hoeven te kijken en snel kunnen scannen of de inkomende notificatie directe aandacht vereist. Daarnaast helpen de meeste smartwatches bij het tracken van gezonde gewoontes. Zeker een cadeau waarmee je scoort bij jouw favoriete ondernemer. 

10. Een cursus

Hoewel ondernemers het altijd druk hebben willen ze ook altijd meer leren. Kom er achter welk onderwerp de ondernemer op zijn of haar lijst heeft staan om zich in te verdiepen en zoek een cursus waar jouw ondernemer wat aan heeft. Bedenk wel altijd dat de tijdsinvestering belangrijk is. Hoe meer ze kunnen leren in minder tijd hoe beter. Dus liever een intensieve cursus van twee dagen dan een cursus verspreid over twee maanden met veel thuisopdrachten. Weet waar jouw ondernemer behoefte aan heeft. 

Ik hoop dat je nu voldoende tips hebt om een leuk cadeau te kopen voor de ondernemer in jouw familie of vriendengroep. Mocht je nog vragen of aanvullingen hebben stuur mij dan vooral een berichtje naar info@productieveling.nl. Wil je meer weten over de trajecten en cursussen die ik aanbied kijk dan op de website of plan een gesprek met mij in. Ik help je graag op weg. 

Ik vind het altijd leuk om te horen of het je heeft geholpen dus voel je vrij om mij te mailen iris@productieveling.nl of op sociale media een bericht te sturen naar @productieveling.

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste blogs, tips en aanbiedingen, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Hier deel ik niet alleen mijn eigen werk maar ook het werk van andere inspirerende ondernemers. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratie mail