Hoe je je productiviteit verhoogt in 8 eenvoudige stappen

We willen allemaal productief zijn. Of we nu ondernemers, studenten of werkende moeders zijn, we hebben allemaal dezelfde 24 uur in een dag. Dus hoe kunnen we onze tijd optimaal benutten? Door deze acht eenvoudige stappen te volgen, kan jij je productiviteit verhogen en een voorsprong nemen.

1) Zorg voor voldoende slaap: dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar het is belangrijk om voldoende te rusten. Als je goed uitgerust bent, kun je helderder denken en je beter concentreren. Streef naar 7-8 uur slaap per nacht.

2) Stel een dagelijks schema op. Met een dagelijkse planning blijf je op schema en voorkom je dat je op een zijspoor raakt. Schrijf op wat je elke dag moet doen en wanneer je dat wilt doen. Zorg ervoor dat je pauzes inlast voor maaltijden en vrije tijd. En vergeet niet tijd vrij te maken voor onverwachte taken die in de loop van de dag opduiken.

3) Vereenvoudig je takenlijst. Je takenlijst moet specifiek en realistisch zijn. Als je probeert teveel dingen tegelijk te doen, zul je je alleen maar overweldigd en gestrest voelen. Verdeel elke taak in kleine, beheersbare stappen die je gemakkelijk afkrijgt. En vergeet niet om prioriteiten te stellen!

4) Neem pauzes. Het is belangrijk om gedurende de dag pauzes te nemen, al is het maar voor een paar minuten. Stap weg van je werkplek, rek je uit en maak je geest leeg. Zo voorkom je een burn-out en kom je verfrist terug. Klaar voor de volgende taak.

5) Stel deadlines. Deadlines helpen je te motiveren om aan een taak te beginnen en deze tot een goed einde te brengen. Als een project geen externe deadline heeft, stel er dan een voor jezelf zodat je op schema blijft.

6) Elimineer afleidingen. Dit is cruciaal om gefocust te blijven op je werk. Zet je telefoon uit, sluit social media tabbladen en zoek een rustige plek om te werken waar je niet gestoord wordt.

7) Delegeer en vraag om hulp. Probeer niet alles zelf te doen! Delegeer taken aan anderen of vraag om hulp wanneer dat nodig is. Hiermee maak je tijd vrij zodat je je kunt richten op andere belangrijkere taken. 

8) Vind je motivatie. Zoek uit wat jou drijft en gebruik dat als inspiratie wanneer je je gedemotiveerd voelt. Of het nu het bereiken van een doel is, anderen helpen of gewoon iets van je lijstje afvinken. Zoek wat voor jou werkt en gebruik dat als motivatie om door te gaan.

Productiviteit is de sleutel tot succes op elk gebied in het leven. Door deze acht eenvoudige stappen te volgen, kan je je productiviteit verhogen en een voorsprong nemen. Slaap is belangrijk om je mentaal voor te bereiden op de komende dag terwijl het opstellen van een dagschema je de hele dag georganiseerd houdt door je specifieke tijdschema’s te geven voor elke taak. Door specifieke tijdblokken zonder afleiding aan bepaalde taken te wijden, zorg je ervoor dat die taken de nodige aandacht krijgen terwijl het nemen van regelmatige pauzes mentale vermoeidheid helpt voorkomen. Tenslotte is het hebben van doelen of het visualiseren van toekomstig succes een krachtige bron van inspiratie wanneer de zelfmotivatie begint af te nemen. Houd deze tips in gedachten de volgende keer dat er nog meer op je bord ligt wat af moet!

Ik vind het altijd leuk om te horen of het je heeft geholpen dus voel je vrij om mij te mailen iris@productieveling.nl of op sociale media een bericht te sturen naar @productieveling.

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste blogs, tips en aanbiedingen, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Hier deel ik niet alleen mijn eigen werk maar ook het werk van andere inspirerende ondernemers. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratie mail