Waarom iedereen braindumps zou moeten maken

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat onze gedachten zo onoverzichtelijk zijn dat we niet eens meer helder kunnen denken. Onze to-do lijstjes zijn kilometers lang en we proberen gewoon de dag door te komen zonder ons verstand te verliezen. Als dit je bekend in de oren klinkt, dan moet je een braindump maken.

Een braindump is gewoon een manier om je geest leeg te maken van alle onnodige gedachten en zorgen die ruimte innemen. En geloof me, als je eenmaal begint met het maken van braindumps, zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund!

Hier zijn drie redenen waarom vrouwen braindumps tot hun dagelijkse routine zouden moeten rekenen:

  1. Het helpt je te ontspannen

Als je geest voortdurend aan het racen is, kan het moeilijk zijn om te ontspannen. Maar als je een braindump maakt, geef je jezelf toestemming om al die gedachten die je belasten los te laten. Dit kan je helpen om zowel geestelijk als lichamelijk te ontspannen wat wonderen zal doen voor je algehele welzijn.

  1. Het zal je helpen je te concentreren

Als je geest vol afleiding zit, zal het moeilijk zijn om je op iets anders te concentreren. Door een braindump te maken, ruim je alle mentale rommel op zodat je je kunt concentreren op wat belangrijk is. Dit kan vooral gunstig zijn als je een belangrijke taak moet afronden of een presentatie moet geven

  1. Het helpt je je productiviteit te verhogen

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar elke dag wat tijd besteden aan niet focussen kan je productiviteit juist bevorderen. Als je een braindump maakt, geef je jezelf een pauze temidden van alle eisen van het dagelijks leven. Dit kan helpen om je geest en lichaam te verfrissen, zodat je beter in staat bent om alles aan te pakken wat op je pad komt

Braindumps maken is niet alleen goed voor je geestelijke gezondheid; het is ook goed voor je lichamelijke gezondheid! Dus waar wacht je nog op? Begin met dumpen!

Ik vind het altijd leuk om te horen of het je heeft geholpen dus voel je altijd vrij om mij te mailen iris@productieveling.nl of op sociale media een bericht te sturen naar @productieveling.

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste blogs, tips en aanbiedingen, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Hier deel ik niet alleen mijn eigen werk maar ook het werk van andere inspirerende ondernemers. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratie mail